sreda, 28. maj 2014

Še zadnji napotki za ekskurzijo

Vse smo že povedali, a ne škodi, če je še zapisano...

Torej, jutri se vsi dobimo ob 6.15 pred Mercatorjem na Lavi.

Previdno izberite živila za zajtrk, da vam ne bo (prehitro) slabo na avtobusu.

Malico dobite v šoli, kosilo po ogledu Postojnske jame, ostalo hrano vzemite po potrebi. Na avtobusu ni dovoljeno jesti ničesar.  S sabo vzemite VODO.

Oblecite in obujte se razmeram primerno. To pomeni, da se oblecite čebulno in ne pozabite, da na vlakcu v Postojnski jami piha piha (kakšen windstopper ne bo odveč), pa tudi večina muzejskih prostorov v Bistri NI ogrevanih! Obutev naj bo prilagojena spolzkim tlem. Japonke, natikači, cokli, kroksi ipd. niso primerni! Obujte nizko pohodno obutev ali dobro "narezljane" športne copate. Kdor želi, lahko za v jamo vzame tudi kapo.

Ker ne gremo na izlet, temveč na ekskurzijo, vemo, da boste, uka željni, s sabo vzeli še kaj za pisat.

Vedno pa v torbici prav pridejo še kakšni robčki, obliži, eterična olja proti slabosti ipd.

Telefone in aparate imajo učenci s sabo na lastno odgovornost, vsekakor pa morajo upoštevati pravila ustanov, kjer se bomo nahajali, telefon pa imeti do odhoda domov izklopljen ali "na tiho".

V muzeju veljajo tudi zelo stroga pravila glede obnašanja - prepoved lovljenja, prerivanja, dotikanja predmetov, vpitja...

Da boste imeli obilo dobre volje in predvsem, da ne boste avtobusu le še pomahali, danes zgodaj v posteljo, saj nas jutri čaka dolg dan.